Intake gesprek

Of gebruik het contactformulier 

Laat hier jouw gegevens achter en ik neem binnen 24 uur contact met je op

10 + 6 =

Wanneer kan coaching of therapie erg helpend zijn?

Onveilige hechting en onverwerkt jeugd trauma
Wanneer we als kind worden bloot gesteld aan negatieve ervaringen, leren we onszelf al vroeg in het leven te beschermen tegen de pijn van die nare ervaring. Ook wanneer je je niet op een gezonde manier kon hechten aan (een van) je ouders omdat ze emotioneel niet beschikbaar voor je waren, leer je op dat moment strategieën (codependentie) aan om de pijn van het gemis van die verbinding niet te hoeven voelen. 

Ervaringen alsnog verwerken
Deze overleving strategieën zorgden er destijds voor dat jij je kon afsluiten voor pijn die op dat moment ondragelijk is voor een kind. Maar naar mate we ouder worden en de ervaringen op de achtergrond raken, beseffen we ons niet dat er nog altijd een deel in ons onderbewuste aanwezig is die de nare gebeurtenis of het gemis aan verbinding nog niet heeft kunnen verwerken.

Problemen in denken, voelen en gedrag
Hierdoor ervaren wij als volwassene dan ook zo vaak veel problemen in onszelf en in relatie tot anderen.

We raken Burn-Out, we worden letterlijk ziek. We verliezen ons in verslavingen of we raken verstrikt in destructieve binding- en verlatingsangst patronen. Het ene moment klampen we ons vast, het andere moment trekken we ons terug omdat de relatie te benauwend wordt.

  

Pin It on Pinterest